Derde plaats tijdens KNZV-concours in Schiedam

Koninklijk Haarlems Mannenkoor Zang en Vriendschap heeft tijdens de KNZV-concours een eervolle derde plaats bereikt. Het concours was onderdeel van het KNZV Korenfestival in Schiedam.

De bijna 70 mannen zongen voor een deskundige jury die zeven koren uit Noord- en Zuid-Holland moesten beoordelen op hun zangkwaliteiten. In de rangschikking moet Zang en Vriendschap het Westlands Mannenkoor en het Zoetermeers Mannenkoor voor haar dulden. De Haarlemse zangers zongen in Schiedam werken van onder meer Ludwig van Beethoven, Edward Elgar en Arthur Foote. De jury vroeg ook om een vernieuwend werk. Dat werd The Sound of Silence van Paul Simon.

“We mogen tevreden zijn met de derde plaats”, blikt voorzitter Bert Koopman terug. “Het is een prima prestatie die met hard werken onder leiding van onze dirigent Arno Vree is afgedwongen. We zaten maar zeven punten van de nummer twee af en nog eens zeven punten van de winnaar. Het niveau lag dus dichtbij elkaar. Dat zegt iets over het niveau van de Hollandse koren. Bovendien is het een mooie prestatie in het jaar dat wij maar liefst drie jubilea vieren.”

Na dit concours is het vizier gericht op nog zeker drie optredens dit jaar. Zang en Vriendschap zal op zondag 29 november de herdenking van de 70ste herbegrafenis van verzetsheldin Hannie Schaft onderdeel zijn van de muzikale omlijsting in de Grote of St. Bavokerk. Bijzonder is dat Zang en Vriendschap ook 70 jaar geleden tijdens de dienst voorafgaand aan de herbegrafenis haar aandeel had. Daarnaast wordt het 100-jarig bestaan van ons gebouw eind december afgesloten met twee unieke concerten. Tijdens de zogeheten Kaleidoscoop wordt in beeld, geluid en veel live-muziek en zang teruggeblikt op een eeuw Gebouw Zang en Vriendschap.

Reacties

    Toekomstige evenementen

    1. Concert Misa Criolla na de zomer

      28 november @ 08:00 - 17:00