Burgemeester Schneiders uitgezongen

Tijdens het afscheid van Haarlems burgemeester Bernt Schneiders heeft Zang en Vriendschap hem op donderdag 1 september hartstochtelijk uitgezongen. Naast burgemeester is Bernt erevoorzitter van ons koor. Beide ambten heeft hij tien jaar met veel plezier bekleed.

20160901_Afscheid_grote podium_tekst’s Middags traden we op in de kleine zaal van de Philharmonie tijdens het officiële afscheid met bestuurders en alle belangrijke relaties in en rond de stad Haarlem. Daar zongen we onder leiding van Arno Vree en begeleid door Gerrie Meijers naast de Cantique de Jean Racine een speciaal afscheidslied. Een nieuwe tekst op Die Ehre Gottes der Natur van Ludwig van Beethoven.

Vriendschap

Dit lied werd met enthousiasme ontvangen door het publiek en Bernt Schneiders. Tijdens het applaus besteeg Bernt het podium om ons te bedanken en te vertellen over zijn innige band met Zang en Vriendschap. “Tijdens de gelegenheden dat ik bij hen was, heb ik vooral de vriendschap ervaren”, zo deelde hij zijn gevoel met het publiek. Hij illustreerde dit met de anekdote toen Zang en Vriendschap voor zijn 50ste verjaardag bij hem thuis kwam zingen. De mannen in de tuin en Bernt in zijn ochtendjas tussen zijn zingende vrienden. “Ik kom graag op een maandag bij jullie langs om het erevoorzitterschap over te dragen aan mijn opvolger”, zo beloofde hij.

20160901_Afscheid_grote podiumPublieksafscheid

Ook tijdens het afscheid van de burgers, dat ’s avonds plaats had in de grote zaal van de Philharmonie, traden wij op. Wij zwaaiden Bernt uit met nogmaals de uitvoering van het lied De Burgemeester en voor de gelegenheid ‘He’ Wil Rest Awhile. Met plezier en warmte kijken wij terug op een mooi afscheid.

 

20160901_Afscheid_kleine podium   20160901_Afscheid_kleine podium_overzicht_

Foto: 1. PR 2. Haarlem105/Ab Laanbroek 3&4. Haarlems Dagblad/Paul Vreeker

Reacties

    Toekomstige evenementen

    1. Concert Misa Criolla na de zomer

      28 november @ 08:00 - 17:00