Dodenherdenking in de Bavo

Zang en Vriendschap verzorgt tijdens Dodenherdenking op donderdag 4 mei de muzikale omlijsting van de herdenkingsdienst in de Grote- of Sint Bavo aan de Grote Markt in Haarlem. Dit mogen we al verschillende decennia doen. Wij zijn hier zeer trots op en doen dit met groot genoegen.

Verbondenheid

“Het is één van de manier om onze verbondenheid en betrokkenheid met Haarlem en de samenleving uitdrukking te geven”, zegt Bert Koopman, voorzitter van Zang en Vriendschap. “Enkele mannen uit ons koor hebben de Tweede Wereldoorlog nog meegemaakt. Het moet voor hen bijzonder zijn om met zang betrokken te zijn bij deze herdenking. Maar ook staan wij stil bij diegenen die na deze periode het leven hebben gelaten voor de vrijheid waarin wij nu mogen leven. Voor het koor is het optreden op 4 mei ieder jaar weer een belangrijke gebeurtenis in onze rijke traditie.”

Bijeenkomst

Tijdens de bijeenkomst zingen we onder meer Goin’ Home van Antonín Dvořák en Abide With Me, een Engelse christelijke hymne geschreven in 1847 door Henry Francis Lyte. Zoals gebruikelijk zal Arno Vree ons dirigeren.

De aanvang van de bijeenkomst is 18:50 uur. Na afloop vertrekt het gezelschap vanuit de kerk naar De Dreef waar twee minuten stilte worden gehouden bij het monument ‘Man voor het Vuurpeloton’.

Reacties

    Toekomstige evenementen

    1. Concert Misa Criolla na de zomer

      28 november @ 08:00 - 17:00