Moederdagconcert: een hoogtepunt

Het Moederdagconcert op zondag 14 mei is een hoogtepunt in onze historie geworden. In een ruim gevulde Grote Zaal van de Philharmonie trad Zang en Vriendschap op met Tania Kross en Niels Geusebroek. Na afloop waren er tal van complimenten over het gevarieerde repertoire en de kwaliteit van de zang. Voor het eerst combineerde het koor klassieke nummers met lichte, moderne muziek. Een succes, zo bleek.

Volle zaal

Zo’n 800 luisteraars waren op het concert afgekomen. Zang en Vriendschap beet het spits af waarna al snel Tania Kross zich op het podium bij ons voegde. Met haar volle stem vulde zij de zaal en kreeg zij ondersteuning van de mannen onder meer bij Ständchen van Schubert en de Habanera uit de opera Carmen. Uiteraard werd dit begeleid door Gerrie Meijers op piano en stond het geheel onder leiding van Arno Vree.

Geusebroek

Later kwam ook Niels Geusebroek ten tonele. Bijna veertig mannenstemmen zongen samen met Niels en zijn twee gitaristen enkele bewerkingen van zijn nummers. Van Flame of Fire en Leave a Little Love Behind, van Niels laatste EP Wild Fire, had dirigent Arno Vree prachtige arrangementen gemaakt. Ook Niels vond zijn nummers hierdoor nog meer karakter krijgen. Hij speelde ook nog enkele nummer van dit album samen met zijn gitaristen.

Hoogtepunten

Als hoogtepunten moeten genoemd de uitvoeringen van And So It Goes, met een solo van een gelegenheidsensemble van twaalf mannen, de Habanera met een hoofdrol voor Tania Kross en het toegift The Trouble With Women. Bij dat laatste nummer hadden drie zangers uit het koor een solo waarna het koor het bij viel. Met de hilarische conclusie: ‘The trouble with women are men‘.

Afsluiting

Het concert, dat maar liefst anderhalf uur duurde, maar geen moment verveelde vertelde het publiek na afloop, werd afgesloten met het Wiegenlied. Op een kleine speeldoos bracht Tania Kross deze fragiele klanken de zaal in. Zij zong vervolgens mee, waarna het koor en de zaal allen meezongen. Een prachtige gezamenlijke afsluiting van een geslaagd concert.

Voor het mogelijk maken van dit concert danken wij onze sponsoren: V-Web Nieuw Vennep, Hans Tuijp Onroerend Goed, Gemeente Haarlem, Claus Accountants, Insinger de Beaufort, Van Noort Gassler en Co.

   

Reacties

    Toekomstige evenementen

    1. Concert Misa Criolla na de zomer

      28 november @ 08:00 - 17:00