Hommage aan De Klerk en Andriessen bij Korenlint

In de St. Josephkerk en in onze eigen zaal, beiden in de Jansstraat in Haarlem, heeft Zang en Vriendschap een mooi eerbetoon aan de componisten Hendrik Andriessen en Albert de Klerk gebracht. Dat gebeurde tijdens onze optredens tijdens Korenlint van afgelopen weekend.

In de kerk stond het openingsnummer ‘Laudate Dominum’ van Andriessen als een huis. Dirigent Arno Vree bracht het koor naar ongekende hoogten tijdens het optreden in St. Josephkerk. Het was bijzonder om de werken te zingen in het huis waar beide Haarlemse componisten hun werk tot leven lieten komen. Het ‘Laudate Dominum’ vulde de kerk en vervulde het aanwezige publiek, dat met grote getale op onze uitvoering was afgekomen. Ook het vrolijke nummer ‘Een Nachtegaal bij Echternacht’ van De Klerk was een knipoog naar de componist.

Afgeladen zaal

Foto: Onno Hulshof

Het optreden in onze eigen zaal in Gebouw Zang en Vriendschap was onvergetelijk. Voornamelijk door de afgeladen zaal. Zelden zijn er zoveel mensen in ons gebouw geweest om naar ons te luisteren. Tot buiten op de stoep stond het publiek te luisteren. Vooral de uitvoering van And So It Goes, wat een mooi samenspel tussen het koor en een aantal solerende zangers was, zorgde voor reacties van bewondering in de zaal. Bij het laatste nummer, het hilarische The Trouble With Women, kregen de solisten de lachers op hun hand. Zij zorgden samen met de rest van het koor voor een geweldige uitsmijter van een mooie dag vol zang.

Volgend optreden

Ons volgende optreden is tijdens de Hannie Schaft herdenking op zondag 26 november in de Groenmarktkerk in Haarlem.

 

Reacties

    Toekomstige evenementen

    1. Dodenherdenking

      4 mei