Holland Mannenkoren Festival in Haarlem

Op zaterdag 21 oktober organiseert Zang en Vriendschap het Holland Mannenkoren Festival. Dit vindt plaats op twee plaatsen in de stad: in de Grote of St. Bavokerk en in de Groenmarktkerk. Voor het eerst in jaren is een dergelijk groot mannenkorenfestival weer in de provincie Noord-Holland.

 

Uit heel Nederland komen maar liefst 22 koren naar Haarlem om van zich te laten horen. Twaalf koren doen mee aan het concours en laten zich door een professionele jury beoordelen. Daar komt uiteraard een winnaar uit. De prijzen worden in de St. Bavokerk uitgereikt door onze erevoorzitter tevens burgemeester van Haarlem, Jos Wienen. Het festival wordt afgesloten met een gezamenlijk nummer. Dat wordt dus een koor van zo’n duizend man.

Gratis toegang

Het Holland Mannenkoren Festival start om 10:00 uur en eindigt om 17:00 uur. De toegang is gratis. Alleen voor de entree van de St. Bavokerk geldt € 2,50 toegang. Dit komt ten goede aan het onderhoud van de kerk en het unieke Müllerorgel.

Informatie volgt

Later volgt meer informatie over de mannenkoren die komen zingen en de tijdstippen van de uitvoeringen.

Steun

Het Holland Mannenkoren Festival wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de steun van Gemeente Haarlem, Het Haarlemsche Muziek Fonds, de J.C. Ruigrok Stichting en KNZV-Holland.

Reacties

    Toekomstige evenementen

    1. Dodenherdenking

      4 mei