Lof, dank en eer na succesvol mannenkoren festival

Met een zeer tevreden gevoel kijken wij terug op een prachtig Holland Mannenkoren Festival. De 21ste oktober gaat bij ons de boeken in als een dag vol mooie zang, samenwerking en verbinding. Dankbaar zijn we voor alle complimenten rond de organisatie en we zijn blij dat we zelf nog een muzikale bijdrage mochten leveren.

Het Holland Mannenkoren Festival was voor ons als mannen een flinke organisatie. Het bracht krachten vrij die veel werk licht maakten en bovendien vriendschappen onderling, maar ook met andere mannenkoren versterkten. Zowel de Groenmarktkerk en de Oude Baaf waren afgeladen met publiek. Uiteraard waren er veel fans meegereisd, maar ook vele Haarlemmers en mensen uit de omliggende gemeenten bezochten beide locaties om te luisteren. Vele hadden de aankondigende posters in de stad en omgeving zien hangen. Onder meer het Haarlems Dagblad bracht twee prachtige stukken, als aankondiging en als terugblik, over een dit festival waar 17 koren aan meededen.

Kijk op onze Facebook-pagina voor foto’s, video’s en reacties.

Jury

Een flink aantal koren liet zich beoordelen door een deskundige jury bestaande uit de dirigenten Arie Perk en Paul van Gulick. Zij beoordeelden het Nijverdals Ensemble, onderdeel van het grote Nijverdals Mannenkoor, als de winnaar. Het Koninklijk Dordrechts Mannenkoor werd tweede en derde werd het Lingewaards Mannenkoor onder leiding van onze dirigent Arno Vree. De oorkonden werden uitgereikt door wethouder Jeroen van Spijk en zijn dochters.

Dankwoord

Ook wij willen grote dank zeggen aan de mensen betrokken bij de Grote of St. Bavokerk en de Groenmarktkerk. De gastvrijheid en hulpvaardigheid was echt Haarlem en dus vriendschappelijk. Daarnaast danken wij de KNZV Nederland, KNZV-Holland, de J.C. Ruigrok Stichting, het Haarlemsch Muziekfonds en de Gemeente Haarlem. Zonder hun ruimhartige financiële steun hadden we dit feest voor mannenkoren nooit kunnen houden. Ook onze zakelijk vriend Koot danken wij voor het plaatsen van een werkelijk geweldige piano in de Oude Baaf.

Op de pagina Media op deze website vind je een nummer dat Zang en Vriendschap uitvoerde tijdens het jury-beraad.

 

Reacties

    Toekomstige evenementen

    1. Dodenherdenking

      4 mei