Goede reclame tijdens Kerstkorenlint

De eerste editie van Kerstkorenlint was voor Zang en Vriendschap de uitgelezen mogelijkheid om het kerstrepertoire voor publiek te zingen en reclame te maken voor het Kerstconcert. In de hele stad was op zaterdag 10 december de komst van Kerstmis goed te voelen. Zo was er een grote kerstmarkt door de hele Haarlemse binnenstad. Wij traden op in de Groenmarktkerk en in de Gravenzaal van het stadhuis.

Na vele weken studeren, konden we ons eerste optreden met het vernieuwde kerstrepertoire startten in de Groenmarktkerk. Geen onbekend terrein, want twee weken ervoor stonden we hier ook. Toen voor de Nationale Hannie Schaftherdenking. Nu zongen we enkele religieuze liederen gelardeerd aan Kerstmis en ook een paar klassieke mannenkoren kerstnummers: Whisper en Bethlehem.

Gravenzaal
Het echte succes, we waren al goed ingezongen tenslotte, volgde in de Gravenzaal van het stadhuis aan de Grote Markt. De Grote Markt barstte bijna uit de voegen door het grote aantal bezoekers aan de kerstmarkt. De klanken van muziek zorgde ervoor dat de Gravenzaal tijdens ons optreden steeds voller en voller werd. Dirigent Arno Vree stuwde de mannen, zoals gebruikelijk, naar grote hoogte. Hij en wij ook werden begeleid door pianist Lodewijk Crommelin. Koor, dirigent en begeleider hadden zichtbaar veel plezier.

Kerstconcert 17 december
Het was voor vele zangers bijzonder leuk om na lange tijd weer eens in de Gravenzaal te zingen. In het verleden gebeurde dit regelmatig. Daarnaast was het mooi om weer eens kerstliederen te kunnen zingen. Na enkele jaren van afwezigheid staat dit nu weer op het repertoire. Kerstkorenlint was de generale voor het Kerstconcert op zondag 17 december. Dan zingen we om 15:00 uur met Vocal Group Harlem Jive. Ook weer in de Groenmarktkerk. Er zijn nog kaarten beschikbaar.

 

 

 

 

 

 

 

 

De foto’s zijn van Onno Hulshof.

Reacties

    Toekomstige evenementen

    1. Dodenherdenking

      4 mei