Wens vervuld: Kerstconcert, samen met Harlem Jive

Met een heus Kerstconcert is een jarenlange wens van vele zangers uitgekomen. Op zondag 17 december zongen we samen met Vocal Group Harlem Jive een concert in Kerstsfeer. Plaats van handeling was de Groenmarktkerk, in de volksmond ook wel Paterskerk genoemd.

Ruim zestig mannen van Zang en Vriendschap en negen vrouwen en drie mannen van Vocal Group Harlem Jive brachten daar de goed gevulde zaal in kerstsfeer. Grootse nummers als Laudate Dominum van Zang en Vriendschap werd afgewisseld met het vlotte Baby, It’s Cold Outside van Harlem Jive. Samen zangen de koren traditionals als The First Noël en Bethlehem van C. Schönberg. We Wish You a Merry Christmas in een bijzonder uitvoering van Harlem Jive werd goed gewaardeerd door het publiek. Net als het verstillende Whisper gecomponeerd door J. Althouse en gezongen door de mannen van Zang en Vriendschap.

Silent Night de afsluiter

De bloemen waren na afloop voor beide dirigenten, onze Arno Vree en Harlem Jives Marianne Hopman. Uiteraard ook voor de man die alles oploste achter de piano Lodewijk Crommelin. Daarna werd afgesloten met Silent Night, door de mannen ingezet met het Duitstalige Stille Nacht. Ingetogen, zoals de stille dagen voor Kerstmis zijn, eindigde de uitvoering van beide koren.

Waardering

Het publiek liet van zich horen met een groots applaus. Dat was de waardering voor iedereen die zich voor de samenwerking tussen de koren en het concert zo hard had ingezet. Onze dank gaat uit naar de dames en ook de drie mannen van Harlem Jive. Een mooie samenwerking is begonnen.

Reacties

    Toekomstige evenementen

    1. Dodenherdenking

      4 mei