Eind mei op concerttour naar Duitsland

Zang en Vriendschap gaat eind mei een bijzondere concertreis maken naar Duitsland. In vier dagen gaan wij vijf optredens verzorgen op bijzondere plekken. Wij bezoeken die dagen de steden Dresden, Meißen, Düsseldorf, Köln en Solingen. Op de laatste dag treden wij op met het oudste mannenkoor van Duitsland, die Bergischen von 1801. Zij zijn maar liefst 29 jaar ouder dan Zang en Vriendschap.

Eens in de drie of vier jaar gaat Zang en Vriendschap naar het buitenland om daar optredens te verzorgen. Naast het zingen versterkt een dergelijke reis ook de vriendschap in ons koor. Na eerder concertreizen naar onder meer Dublin, Gent en Berlijn. Met ruim 50 zangers zullen wij de reis naar Duitsland maken en al onze optredens gaan zeer bijzonder worden. Niet alleen qua muziek, maar zeker ook gezien de locaties waar wij gaan zingen. Na een bezoek aan de stad Meißen, optreden wij daar op in de plaatselijke Dom tijdens die Mittagsmusik.

Frauenkirche

Daarna reizen wij terug naar Dresden om in de Frauenkirche een kort optreden te verzorgen. Een bijzondere plek aangezien na de bombardementen tijdens de Tweede Wereldoorlog deze kerk met de grond werd gelijkgemaakt. Wij mogen de bijzondere akoestiek gaan meemaken die na de herbouw van de kerk hierin is gekomen. Daarna is er een optreden in de open lucht gepland in de Zwinger, een ommuurde kasteeltuin.

vvoe/shutterstock.com

Foto: vvoe/shutterstock.com

Kölner Dom

De volgende dag vertrekken wij richting Düsseldorf. Vanuit die stad in het Ruhrgebied gaan wij naar Köln. Wij zingen tijdens het Mittagsgebet in de befaamde Keulse Dom. Een zeer exclusieve gelegenheid, want voor buitenstaanders is het zo goed als onmogelijk om een optreden te mogen verzorgen in deze kerk. Daarna vertrekken we naar Solingen, waar we vanaf 17:00 uur concerteren met onder meer die Bergischen von 1801, het oudste mannenkoor van Duitsland.

Wij kijken bijzonder uit naar deze prachtige, muzikale reis.

Reacties

    Toekomstige evenementen

    1. Concert Misa Criolla na de zomer

      28 november @ 08:00 - 17:00