Meer dan bijzondere concertreis naar Duitsland

Zang en Vriendschap heeft dit jaar een bijzondere concertreis naar Duitsland gemaakt.We hebben van 23 tot en met 27 mei vijf geplande optredens verzorgd en ook enkele spontane. Wij bezochten die dagen de steden Warburg, Dresden, Meißen, Düsseldorf, Köln en Solingen. Op zaterdag 26 traden wij op met het oudste mannenkoor van Duitsland, die Bergischen von 1801. Zij zijn maar liefst 29 jaar ouder dan Zang en Vriendschap.

Eens in de drie of vier jaar gaat Zang en Vriendschap naar het buitenland om op te treden. Naast het zingen versterkt een dergelijke reis ook de vriendschap in ons koor. Met ruim 50 zangers hebben wij de reis naar Duitsland gemaakt en al onze optredens waren op hun eigen manier bijzonder. Niet alleen qua muziek, maar zeker ook de locaties waren inspirerend.

Meißner Dom

Na een bezoek aan de stad Meißen, hebben wij opgetreden in de plaatselijke Dom tijdens die Mittagsmusik. Om een indruk van het samenspel tussen het prachtig klinkende kerkorgel en Zang en Vriendschap te krijgen: https://soundcloud.com/user-446508849/concert-dom-meissen

Frauenkirche

Daarna reisden wij naar Dresden om in de Frauenkirche een kort optreden te verzorgen. Een bijzondere plek aangezien na de bombardementen tijdens de Tweede Wereldoorlog deze kerk met de grond werd gelijkgemaakt. En uiteraard hebben wij meer nummers gezongen dan van te voren was afgesproken. Want het is toch jammer om maar vijf minuten in deze kerk te zingen. Wij hebben de bijzondere akoestiek meegemaakt die na de herbouw van de kerk hierin is gekomen. Daarna hadden we optredens in de open lucht in de Fürstenzug (een prachtige straat met afbeeldingen van alle Saksische Koningen) en in de Zwinger, een ommuurde kasteeltuin.

Kölner Dom

De volgende dag vertrokken wij richting Düsseldorf. Vanuit die stad in het Ruhrgebied gingen wij naar Köln. Wij zongen in de befaamde Keulse Dom. Een zeer exclusieve gelegenheid, want voor buitenstaanders is het zo goed als onmogelijk om een optreden te mogen verzorgen in deze kerk. Wij zongen er zelfs enkele religieuze a capella liederen. Mede door het mooie weer was het erg druk in Köln en dus ook in de Dom.

Solinger Stadtkirche

Daarna vertrokken we naar Solingen, waar we samen met die Bergischen von 1801 (het oudste mannenkoor van Duitsland), Chor 77 en niet te vergeten mezzosopraan Anouk Snellink en onze pianiste Gerrie Meijers voor een meer dan volle kerkzaal een gecombineerd concert gaven. Aanvullend was een diner georganiseerd waarbij het zingen spontaan werd voortgezet.

Wij kijken terug op een prachtige, muzikale reis.

Reacties

    Toekomstige evenementen

    1. Korenlint

      10 september