Hannie Schaftherdenking: een dankbaar optreden

Als Zang en Vriendschap voelen wij ons verbonden met de stad Haarlem en haar geschiedenis. Dat wij geen nee-zeggen om op te treden tijdens de Nationale Hannie Schaftherdenking is voor ons logisch. Dit doen we graag en met trots. Zo ook op zondag 25 november.

Samen met de kinderen van Het Haarlems Kinderkoor hebben wij gezongen in de Groenmarktkerk. Wij zongen onder leiding van gelegenheidsdirigent Reyer Ploeg No Man Is An Island en samen met de kinderen de canon Sing a Song For The Peace.

Naast deze optredens was er plaats voor een micro-opera over het leven van Hannie Schaft. Over twee jaar, het 100ste geboortejaar van Hannie Schaft, komt onze zanger Dick Kreuger met een opera over het leven van deze verzetsheldin. Jacques Wallage hield de jaarlijkse lezing die gerelateerd is aan de herdenking. Indrukwekkend was het zeker.

 

 

 

Reacties

    Toekomstige evenementen

    1. Korenlint

      10 september