Dirigent

De dirigent

Arno Vree studeerde koordirectie en schoolmuziek aan het Utrechts Conservatorium en the University of Reading (GB). Onder zijn leiding werden veel concerten gegeven met veelal minder bekende werken uit het repertoire. Zo leidde hij concertante en scenische voorstellingen uit alle periodes van de muziekgeschiedenis.

Zijn veelzijdige werk kenmerkt zich door getrouwe uitvoering van de partituur en de inhoud van de tekst van de compositie staat centraal. Bij zijn interpretatie laat hij zich leiden door stijlkenmerken en muzikale traditie. Een groot aantal van zijn uitvoeringen was een Nederlandse première.

Als dirigent is hij verbonden aan Concerto Voci, Vrouwenkoor Klankkleur (beiden in Arnhem), Pluskoor Gelderse Vallei in Ede, Lingewaards Mannenkoor, Toonkunst Almelo en Koninklijk Haarlems Mannenkoor Zang en Vriendschap.

Arno VreeArno is artistiek leider van Stichting de Muzenval en van het Internationaal Koorweekend. Met regelmaat jureert hij koren bij officiële concoursen en festivals en adviseert hij op verzoek koren inzake kwaliteitsverbetering, kwaliteitsbewaking, repertoirevernieuwing, dirigenten coaching en toekomstvisie.

Ook is hij lid van de Muziekcommissies van het Koninklijk Nederlands Zangers Verbond (KNZV). Voor het Gelders Centrum voor Kunst en Cultuur (KCG) is hij docent aan de opleiding koordirectie.

Arno is sinds 2011 verbonden aan Zang en Vriendschap.

Eerdere dirigenten

Reacties

    Toekomstige evenementen

    1. Dodenherdenking

      4 mei