Media

Van enkele optredens van Zang en Vriendschap zijn door de jaren heen opnamen gemaakt. De één beter dan de andere. Het geeft een aardig beeld van de veelzijdigheid van ons koor en van het repertoire dat wij zingen.

Zang en Vriendschap zingt Misa Criolla
Op 13 november 2022 zong Zang en Vriendschap de Misa Criolla uit o.l.v. Arno Vree. Met medewerking van tenor Leon van Liere en Grupo Los Criollos. Een speciale uitvoering voor mannenkoor.

 

Love me Tender tijdens het Popclassics concert

Gezongen op 1 december 2019 in het Patronaat, Haarlem, tijdens Popclassics. Het Koninklijk Haarlems Mannenkoor Zang en Vriendschap en Anouk Snellink o.l.v. dirigent Arno Vree.

 

Concert tijdens onze Duitslandreis: De Dom in Meissen.

In 2018 zijn we met ons allen + aanhang naar Duitsland op concert tour geweest. Hieronder een combinatie van foto’s en de muziek Die Ehre Gottes. Prachtig klonk het samen met het orgel in deze Dom.

 

The Trouble With Women (Kurt Weill)
Tijdens het Holland Mannenkoren Festival op zaterdag 21 oktober 2017 gaven wij een kort optreden in de Grote of St. Bavokerk. John van der Wal van 023TVonline maakte hier een opname van. Een hilarisch nummer dat veel applaus oogste.

 

The Lost Chord (A. Sullivan)
Op 28 mei 2016 gaven wij een optreden in de kathedrale basiliek St. Bavo in Haarlem. Daar zongen wij onder meer The Lost Chord van Arthur Sullivan.

 

Afscheid van Bernt Schneiders (‘De Burgemeester’)
Op 1 september 2016 nam Haarlem afscheid van zijn burgemeester Bernt Schneiders. Zang en Vriendschap zong onze erevoorzitter toe met een speciaal voor hem gecomponeerd nummer.

 

Mijn Nederland (Waar de blanke top der duinen)
Koninklijk Haarlems Mannenkoor Zang en Vriendschap zong ‘Mijn Nederland’ tijdens de Hannie Schaftherdenking in 2015. Dit was 70 jaar na de herbegrafenis van deze verzetsheldin. Zang en Vriendschap zong ook 70 jaar geleden tijdens die uitvaart.

 

Die Ehre Gottes aus der Natur (L.van Beethoven)
Het openingsnummer van het concert in het kader van de concerttour Langs Herenwegen 20 november 2016 in de Basiliek van Oudenbosch. Dirigent: Arno Vree

 

Hear My Prayer (Arthur Foote)
Repetitie voorafgaand aan het Corsoconcert op 24 april 2015 in de Philharmonie o.l.v. Arno Vree. Orgel: Gonny van der Maten.

 

 

Die Ehre Gottes aus der Natur
Samen met COV Haarlem en Oratoriumkoor Kennemerland voorafgaand aan het Corsoconcert op 26 april 2015.

 

Flappie met Youp van ’t Hek bij Podium Witteman
Bij Podium Witteman zong Zang en Vriendschap samen met Youp van ´t Hek zijn bekendste nummer: Flappie. Dir: Arno Vree, piano Jan Kokken.

Eindconcert Gitaarlem – High Hopes in Hard Times
Op 23 december 2014 vond het eindconcert van Gitaarlem plaats in de Haarlemse poptempel het Patronaat. Dit vond plaats in het kader van 3FM’s Serious Request. Wij traden daar op samen met Niels Geusebroek. We zongen het speciaal voor ons gezamenlijk gecomponeerde High Hopes in Hard Times Het spreekwoordelijke dak ging eraf.

 

Reportage RTVNH over het oudste mannenkoor van Nederland
In april 2014 maakte de actualiteitenrubriek van de regionale omroep RTVNH een reportage over ons koor en de zoektocht naar nieuwe zangers.


Koningsbezoek Haarlem

Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima luisteren in juni 2013 naar het Noord-Hollandlied als afsluiting van hun bezoek aan Friesland en Noord-Holland. Op de Grote Markt in Haarlem zingen het Koninklijk Haarlems Mannenkoor Zang en Vriendschap en de Koorschool Sint-Bavo. Dirigent: Arno Vree. Hij maakte ook dit arrangement van het Noord-Hollandlied, waarin de canon De Klokken van Haarlem is vervlochten en die klokken ook te horen zijn.

Goin’ Home (Antonin Dvorak)
Uitgevoerd tijdens het KNZV-Holland concours op 23 maart 2013 in Alphen a/d Rijn. O.l.v. Arno Vree. Piano: Lennie Kerkhoff.

 

Pater Noster (Albert de Klerk)
Uitgevoerd tijdens het KNZV-Holland concours op 23 maart 2013 in Alphen a/d Rijn. O.l.v. Arno Vree. Piano: Lennie Kerkhoff.


Softly as I Leave You (Hal Shaper & A. de Vita, Arr. Alan Simmons)
Uitgevoerd tijdens het KNZV-Holland concours op 23 maart 2013 in Alphen a/d Rijn. O.l.v. Arno Vree. Piano: Lennie Kerkhoff.

 


Yea, Cast Me From Heights Of The Mountains (Edward Elgar)
Uitgevoerd tijdens het KNZV-Holland concours op 23 maart 2013 in Alphen a/d Rijn. O.l.v. Arno Vree. Piano: Lennie Kerkhoff.

 

Ave Maria (Zoltan Kodaly)
Uitgevoerd tijdens het KNZV-Holland concours op 23 maart 2013 in Alphen a/d Rijn. O.l.v. Arno Vree. Piano: Lennie Kerkhoff.

Ballade van de Pantippel (J.Mul)
Deze compositie (1965) van Jan Mul (1911-1971) op gedichten van Cees Buddingh’ t.g.v. 100-jarig bestaan van Breda’s Mannenkoor, uitgevoerd door Koninklijk Haarlems Mannenkoor Zang en Vriendschap, Kaspar Snikkers (fagot) en René Oussoren (slagwerk) o.l.v. Arno Vree in de St. Josephkerk in Haarlem, tijdens Jan Mul concert op 25 september 2010.


Ode aan Dieuwertje Blok KRO – Prijs Klassiek (extra)

Dieuwertje Blok ging in oktober 2010 op bezoek bij het langst bestaande mannenkoor van Nederland: Zang en Vriendschap in Haarlem. Maar wat de montage niet haalde was de ode van het onze Barbershoppers aan Dieuwertje.

 

Portret van Zang en Vriendschap bij KRO’s Prijs Klassiek
Dieuwertje Blok gaat in oktober 2010 voor het programma Prijs Klassiek op bezoek bij het langst bestaande mannenkoor van Nederland: Zang en Vriendschap in Haarlem.


Zing, vecht, huil, bid (Ramses Shaffy)

In januari 2010 zetten de mannen tijdens Paradiso Korendag de uitverkochte poptempel op zijn kop door een ode aan de onlangs overleden Ramses Shaffy te brengen. Onder leiding van Piet Hulsbos.

Reacties

    Toekomstige evenementen

    1. Dodenherdenking

      4 mei