Programma Zang en Vriendschap concertreis


Koninklijk Haarlems Mannenkoor Zang en Vriendschap gaat zingen in het zuiden. Het koor gaat van 1 tot en met 4 juni op concertreis in de Euregio. Niet alleen de abdijkerk Rolduc in Kerkrade en Maastricht worden aangedaan, maar ook in kerken in Aken en Luik wordt gezongen. Met het thema ‘Uit liefde voor zang’ worden in vier dagen vier concerten gegeven in de Euregio.

Op donderdag 1 juni wordt in de abdijkerk Rolduc in Kerkrade (Limburg) de Misa Criolla gezongen. “Dat wordt een bijzonder optreden”, zegt voorzitter Leo van de Pieterman. “Deze Argentijnse mis hebben wij al eens gezongen met een geweldig combo en een tenor. Het beloofd in Rolduc wederom een spetterend optreden te worden.

Zaterdag zingen we in Maastricht met onze vrienden van Mannenkoor St. Caecilia uit Gulpen”. Het concert wordt gehouden in de St. Janskerk aan ‘t Vrijthof. Vrijdag is de Citykerk St. Nikolaus in het Duitse Aken het podium, en als afsluiting van de concertreis wordt op zondag in St. Pauluskatedraal in Luik in België gezongen. Het thema van de concertreis is ‘Uit liefde voor zang’. En die liefde voor zang kun je goed horen! Het koor zingt vierstemmige liederen die gaan over het leven, de liefde, geloof en afscheid. De liederen zijn toegankelijk voor een breed publiek. “Alle optredens, behalve het concert van de Misa Criolla en in Maastricht, zijn gratis toegankelijk. Uit de liefde voor zang doen we dit”, benadrukt Van de Pieterman.

 

Programma tijdens de concertreis 2023

Donderdag 1 juni 20:00 uur, Misa Criolla, Abdijkerk Rolduc in Kerkrade

Vrijdag 2 juni 12:00 uur, Citykirche St. Nikolaus in Aken (Duitsland)

Zaterdag 3 juni 16:00 uur, St. Jan in Maastricht met Mannenkoor St. Caecilia uit Gulpen

Zondag 4 juni 14:00 uur, Cathédrale Saint-Paul in Luik (België)

 

Toegangskaartjes voor het Misa Criolla in Rolduc kun je hier bestellen.