Meedoen als Projectzanger?


Flyer VK

Regelmatig houdt het koor een open repetitie. Tijdens een open repetitie kunnen mannen op een laagdrempelige wijze kennis maken met het koor en onderzoeken of zingen iets voor hen is. Vaak is dat gekoppeld aan het begin van een nieuw project. Het voordeel van projectzanger zijn is dat er een begin en een einde aan zit, en je nergens aan vast zit. Een project duurt vaak zo’n 4-6 maanden en je sluit het af met een mooi optreden.

Lessen stemvorming

Als projectzanger krijg je een buddy naast je die jou zal helpen wegwijs te worden in het koor en de (blad)muziek. Als projectzanger neem je deel aan de repetities en natuurlijk het optreden zelf. Om je het zingen sneller eigen te maken krijgen projectzangers enkele lessen stemvorming waarbij je oefent op een goede (actieve) zanghouding, ademhaling met ademsteun, bladmuziek lezen en lastige passages met pianobegeleiding te zingen. Als het zingen bij het mannenkoor je bevalt kun je na afloop van het project beslissen om lid te worden van het koor. En dat zien we vaak gebeuren.

Wat zeggen voorgaande projectzangers?

“Ik was van plan om als projectzanger de Misa Criolla mee te zingen; maar de sfeer en de professionaliteit bij Zang en Vriendschap zijn zo goed dat ik nu lid ben geworden.”

Sjors van der Eng, 1e tenor

Inschrijven

Inschrijven als projectzanger is voor veel mannen een makkelijke manier om te onderzoeken of zingen in een mannenkoor iets voor hen is. Lijkt het je wat, stuur dan met onderstaande knop een mailtje en schrijf je in voor de eerstvolgende mogelijkheid. Wij bevestigen jouw aanmelding en houden je op de hoogte wanneer je als projectzanger kunt meedoen.


Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.