Leo van de Pieterman nieuwe voorzitter van ZenV


We hebben een nieuwe voorzitter! Na acht jaar heeft Bert Koopman de voorzittershamer overgedragen aan Leo van de Pieterman. Het koor blijft perspectief met hem houden. Jos Wienen, erevoorzitter van Zang en Vriendschap en burgemeester van Haarlem, was hierbij aanwezig.

Op een bedrijfsmatige manier heeft Koopman het koor onder zijn hoede genomen. En wel op een dusdanige manier dat vriendschap een essentieel onderdeel bleef van het koor. Onder zijn bewind is het koor gegroeid. “Diverse zangers zijn met ons mee komen zingen. Zij hebben nieuwe energie in de vereniging gebracht. Wij zijn al enkele jaren met projectzangers gaan werken, zoals nu met het musicalconcert in het najaar van 2023. Repeteren met een kop en een staart. En die staart was vaak een grandioos optreden. Daar ben ik trots op”, vertelt de scheidende voorzitter.

Van de Pieterman is bescheiden als nieuwe man. “Ik ben slechts een aanvoerder van de mannen”, zegt hij. De nieuwe voorzitter wil zich vooral richten op een kwaliteitsverbetering van zangers en dus van het koor. “Kwaliteit en een prettige sfeer in het koor. Kwaliteit gedijt tenslotte het best bij een goede onderlinge sfeer. We zijn bekend om onze zang en dat moet zo blijven. Wie ons niveau niet makkelijk kan bijbenen, die helpen we met extra zanglessen.’

De voorzitterswissel heeft plaatsgevonden tijdens de Algemene Leden Vergadering op maandag 27 maart in Gebouw Zang&Vriendschap.